Comunicate de presă

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a fost prezent la operaționalizarea serviciilor digitale integrate pentru pacienții critici din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara.

Astăzi, 9 Septembrie 2022, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a fost prezent la operaționalizarea serviciilor digitale integrate pentru pacienții critici din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara.

Proiectul pentru sistemul de digitalizare a Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă realizat în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” a durat 24 de luni și a avut un buget de 3 milioane de Euro din bani europeni, nerambursabili. Proiectul a conectat digital structurile de anestezie și terapie intensivă din cele trei pavilioane ale spitalului. Programul are funcții care cresc siguranța și calitatea îngrijirii pacienților. Inițiativa oferă instrumente pentru protecția datelor medicale și de asigurare a securității informatice în domeniul intraspitalicesc.

În cadrul vizitei de la Timișoara ministrul Rafila a declarat că digitalizarea secțiilor de anestezie terapie intensivă este un pas important pentru acordarea de servicii medicale care cresc siguranța actului medical și a pacienților. Este un model de bună practică ce poate fi extins la nivel național.
În perioada următoare, Ministerul Sănătății va pune la dispoziție instrumente de finanțare prin PNRR, și din alte resurse financiare, pentru digitalizarea cât mai multor secții ATI la nivel național.

Un alt subiect abordat de ministrul Rafila în cadrul vizitei a fost cel legat de proiectul Institutului Regional de Oncologie din Timișoara: “Așa cum Bucureștiul, Iașul și Clujul au asemenea institute, și Timișoara este îndreptățită să aibă un institut de oncologie. Sper să putem demara Planul național de combatere a cancerului, unde există recomandarea dezvoltării unor astfel de centre de excelență, care să ofere serviciile necesare pacienților neoplazici. Este important ca acestea să fie în centrele universitare, unde există resursele umane înalt calificate în acest domeniu. Impactul cancerului la nivelul global este extrem de mare, este o patologie care din fericire începe să devină tratabilă și vindecabilă, cu revenirea la o viață normală“, a mai spus Alexandru Rafila.

WhatsApp Image 2022-11-23 at 16.06.51 (1)
-
WhatsApp Image 2022-11-23 at 16.06.51 (2)
-
WhatsApp Image 2022-11-23 at 16.06.51 (3)
-
WhatsApp Image 2022-11-23 at 16.06.51
-
WhatsApp Image 2022-11-23 at 16.06.52
-
Distribuiți această pagină